Makaron gryczany ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Po świątecznej wyżerce, czas na ZDROWĄ SZAMKĘ!

Co Wam proponuję? Klasykę – czyli połączenie szpinaku i łososia z dodatkiem pieczarek. To jest przepis z serii OBIAD W 15 MINUT, dlatego polecam go wszystkim leniuszkom, którzy tak jak ja lubią szybko, zdrowo i smacznie!

Co potrzebujesz na przygotowanie jednej porcji?

  • 1 szklankę makaronu penne, ja miałam gryczany
  • 100 g szpinaku mrożonego lub 4 garście świeżego
  • 40 g łososia wędzonego
  • kilka pieczarek
  • ząbek czosnku
  • 1/2 małej cebulki
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • łyżeczka oleju rzepakowego

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kosteczkę, a pieczarki w talarki, po czym wszystko podsmaż na łyżeczce oleju. Dodaj rozmrożony lub świeży szpinak, poszarpanego łososia, jogurt i mleko. Dopraw solą i pieprzem.

Hmmm, wszystko. Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *