Wiosenny makaron z pulpecikami i warzywami

  • 2 szkl. makaronu
  • 1 cukinia
  • zmielony filet z piersi kurczaka
  • 4 garści szpinaku
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego
  • 4 suszone pomidory
  • 60 g sera pleśniowego
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, sól, papryka słodka
  • łyżka oleju rzepakowego

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Mięso dopraw i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

Cukinie pokrój w talarki, suszone pomidory w paseczki, a pomidorki koktajlowe na połówki.

Na patelni rozgrzej olej. Uformuj pulpeciki i wrzuć na patelnię, po 2-3 minutach dodaj pokrojone warzywa. Gdy się zarumienią, dodaj mleko kokosowe, ser pleśniowy i szpinak. Gdy mleko się zredukuje, wymieszaj z makaronem i dopraw do smaku solą i pieprzem.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *