W kręgu moich szczególnych zainteresowań znajduje się dietoterapia zaburzeń hormonalnych, ale równie bliska jest mi dietoterapia schorzeń związanych z przewodem pokarmowym.

Z czym mogę Ci pomóc:

– insulinooporność
– choroby tarczycy – niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy, choroba
Hashimoto
– PCOS
– endometrioza
– PMS, bolesne miesiączkowanie
– podwzgórzowy brak miesiączki
– mięśniaki macicy
– przygotowanie do ciąży, żywienie w ciąży
– nieprawidłowe parametry nasienia
– nadwaga, otyłość
– hipercholesterolemia
– nadciśnienie tętnicze
– menopauza
– cukrzyca typu 2
– IBS, SIBO, IMO
– dolegliwości gastryczne; zaparcia, biegunki, wzdęcia, gazy, bóle brzucha
– celiakia
– choroba refluksowa przełyku
– anemia
– trądzik
– zmiana nawyków żywieniowych.

Układam też diety wegańskie i wegetariańskie. Pracuję z osobami dorosłymi.

Cenię sobie kompleksowe podejście i współpracę z innymi specjalistami.

Cenię sobie kompleksowe podejście i współpracę z innymi specjalistami.
Szczególnie ważne jest dla mnie to, aby zwiększać świadomość w zakresie problemu z jakim pracujemy, edukować i budować zdrową relację z jedzeniem, co przekłada się na trwałą zmianę nawyków żywieniowych.

Bardzo zależy mi na tym, aby spotkania w gabinecie przebiegały w komfortowej atmosferze. Nie oceniam, wspieram i zawsze staram się przedstawiać najlepsze możliwe rozwiązania.

Pasjonatka górskich wędrówek, jazdy na rowerze i podróżowania. Jeśli mam możliwość, uciekam na łono natury – wtedy czuję, że naprawdę odpoczywam.

Moje doświadczenie

Ukończyłam studia licencjackie i magisterskie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie
Medycznym w Poznaniu. Obecnie jestem doktorantką w Katedrze Gastroenterologii,
Dietetyki i Chorób Wewnętrznych
oraz wykładowcą akademickim na Uniwersytecie
Medycznym w Poznaniu
. Ukończyłam studia podyplomowe na kierunku Psychodietetyka,
aby móc jeszcze skuteczniej pomagać wdrażać zmiany w sposobie odżywiania i stylu życia.

Współpracuję też z Fundacją Insulinooporność – zdrowa dieta, zdrowe życie.
Stale poszerzam swoją wiedzę, biorąc udział w szkoleniach i konferencjach naukowych polskich i zagranicznych jako słuchaczka i prelegentka. Na bieżąco śledzę najnowsze doniesienia naukowe, jak i sama jestem współautorką artykułów naukowych w czasopismach polskich i zagranicznych oraz specjalistycznych czasopismach dla dietetyków, w tym Współczesna Dietetyka i Food forum.