- 2 szkl. makaronu
- 1 cukinia
- zmielony filet z piersi kurczaka
- 4 garści szpinaku
- 1/2 szkl. mleka kokosowego
- 4 suszone pomidory
- 60 g sera pleśniowego
- garść pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- pieprz, sól, papryka słodka
- łyżka oleju rzepakowego
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Mięso dopraw i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Cukinie pokrój w talarki, suszone pomidory w paseczki, a pomidorki koktajlowe na połówki.
Na patelni rozgrzej olej. Uformuj pulpeciki i wrzuć na patelnię, po 2-3 minutach dodaj pokrojone warzywa. Gdy się zarumienią, dodaj mleko kokosowe, ser pleśniowy i szpinak. Gdy mleko się zredukuje, wymieszaj z makaronem i dopraw do smaku solą i pieprzem.